Test Psychische Dwarslaesie

Toelichting

Door seksueel misbruik wordt je traumaseksueel en loop je een psychische dwarslaesie op.

Test psychische dwarslaesie

Lees voor het invullen onderstaande tekst goed door. Je moet weten waar je aan begint.
Doe er niet te licht over.

Je staat op het punt de vragenlijst in te vullen over de gevolgen van de schade van seksueel misbruik. Deze vragenlijst gaat over alle niet seksuele gevolgen: de psychische dwarslaesie.  Na het invullen krijg je een gedetailleerde uitslag over hoe je scoort op de verschillende onderdelen hiervan.

De uitslag kan heel confronterend zijn en tijdens het invullen kunnen een scala aan gevoelens naar boven komen. Sommige vragen spreken een gevoelslaag aan, die je (nog) niet bewust hebt.

Effecten van het invullen: confronterend, erkenning, herkenning. “Dat hoort er dus ook bij.”

De vragenlijst is bedoeld voor je om meer grip op en bewustzijn te krijgen over de schade. Je wordt geconfronteerd met de enorme invloed die misbruik heeft op vele facetten van je leven. Dat kan je als heel onprettig ervaren. Het opent wel je ogen en er ‘vallen wat kwartjes’.

Gebruik de uitslag van deze test en de andere testen om samen met een vertrouwenspersoon of hulpverlener te kijken naar welke items extra aandacht moeten hebben.

Disclaimer

Deze lijst is niet persé bedoeld als diagnose instrument maar als hulpmiddel om in contact te komen met onderwerpen die met seksueel misbruik verbonden zijn. Bij de grote meerderheid van de mannen die als jongen seksueel misbruikt zijn, komen alle genoemde onderwerpen binnen hun levensthema’s aan de orde.

Let op: elke vragenlijst begint met beveiligingsvraag. Als je browser internet explorer is, dan lukt het soms niet om verder te komen. Gebruik dan een andere browser: met firefox of chrome lukt het wel.