Wat nu?

Na het invullen

Je hebt één of meerdere vragenlijsten ingevuld en je hebt behoefte om met iemand daarover te praten.

Hier een aantal mogelijkheden op een rijtje:

Je wilt meer informatie:

Je wilt eens praten met een man/vrouw die ook misbruikt is
en al wat verder is gekomen in het verwerkingsproces.

Je hebt al een hulpverlener

  • Neem de uitslagen van de testen mee naar je volgende afspraak. Het kan een versnelling en verdieping aanbrengen in je proces. Jullie weten nu duidelijker welke onderwerpen er nog onbesproken zijn en welke acties je nog te ondernemen hebt.

Je zoekt hulp

Over hulpverlening

  • Het verwerkingsproces van seksueel misbruik gaat op een natuurlijke manier. Elk onderwerp komt vanzelf aan de orde. Er zijn echter veel barrières die dit proces stil kunnen zetten.
  • De schade door seksueel misbruik is terug te vinden in alle facetten van je leven.
    Als je hulpverlener denkt dat je met een paar sessies EMDR klaar bent, dan heeft hij/zij er helaas nog niet genoeg verstand van. De dader gaat niet weg uit je met EMDR en de opgelopen schade in je menselijke basisfuncties wordt er niet door hersteld.
  • Heb je een PTSS-diagnose van je hulpverlener gekregen? Verbeter hem of haar dan: je hebt een seksueel aantrekkelijke PTSS. Dat is iets heel anders en vergt meer dan een standaard protocol om de schade te herstellen.

Je wilt anderen helpen

  • Wordt vrijwilliger/buddy bij de Stichting voor Traumaseksuologie (zie traumaseksuologie.info)
  • Doe een opleiding Traumaseksuologie I om ervaringsdeskundige begeleider te worden van mensen die in hun jeugd te maken hebben gehad met seksueel misbruik (zie excetra.nl/opleiding)

Mailinglijst

Hou mij op de hoogte van ontwikkelingen

Mailinglijst
Bezig met versturen